Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları


Seyahatlerimizde en çok kullandığımız ulaşım araçlarından birisi uçaktır. Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre 2016 yılında havayolu ile seyahat edenlerin sayısı 180 milyonu buldu.
Seyahatlerimizi planlarken, bütçemizin büyük bir kısmını uçak biletine vermek istemeyiz. Çoğu gezgin, uçak biletine vereceği parayı en aza indirgeyerek tasarruf ettiği parayı seyahat edeceği yerde harcamayı tercih etmektedir. Fakat uygun uçak biletini bulabilmek çok da kolay bir iş olmadığı için biraz araştırma gerektirmektedir. Ben de sizlere bu konuda yardımcı olarak, ucuz uçak bileti bulmanın bazı püf noktalarına değineceğim.




Seyahat Tarihinizi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Seyahat tarihinizi, resmi ya da dini tatillerin olduğu döneme denk getirmeyin. Bu tarihlerde herkes tatile çıkacağı için talepte bir artış olacağını hava yolları şirketleri biliyor ve fiyatlarını bu dönemlerde daha yüksek tutuyor.Aşağıda örnek olayı görebilirsiniz.Resmi tatil olan 19 Mayıs-21 Mayıs tarihleri için seçtiğimiz bilet 650 TL tutarken, 22 Mayıs-24 Mayıs tarihleri için seçtiğimiz bilet 485 TL tutuyor.


Seyahat tarihinizi belirlerken, Cuma gidiş Pazar dönüşlerden mümkün oldukça uzak durmaya çalışın. Eğer mümkünse Perşembe gidiş Pazartesi dönüş bileti almaya bakın ya da en kötü ihtimalle Cumartesi gidiş Pazartesi dönüş bileti alın.
Aşağıda örnek olayı görebilirsiniz. Cuma-Pazar bileti 745 TL tutarken yerine Perşembe-Pazartesi bileti 650 TL tutuyor.




Biletinizi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Biletinizi ne çok erken ne çok geç alın. Biletinizi almak için en uygun zamanı bekleyin. Peki bu en uygun zamanı ne zaman seçeceğiz derseniz onu da detaylı olarak bir örnekle anlatacağım. Diyelim ki Ocak ayındasınız ve Temmuz ayında Lviv’e gideceksiniz. Biletinizi, Ocak ayı çok erken hemen bu bileti almalıyım, bundan daha ucuza bulamam mantığıyla Ocak ayında alırsanız Pegasus’ un Şubat başında yaptığı kampanyayı kaçırmış olacaktınız. Siz, Ocak ayı çok erken diye düşünüp biletinizi alıp 15-20 gün sonraki kampanyayı kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken, kampanya kovalayanlar sizin yarı fiyatınıza o bileti almış olacaktı. Bu yüzden uygun zamanı denk getirmek için size tavsiyem; öncelikli olarak firmaların kampanyalarını takip edin. Bu kampanyaları takip etmek için bu firmaların sitelerine üye olabilir ya da Facebook üzerinde ''interrail Turkiye'' gibi seyahat sayfalarını takip edebilirsiniz. Bu sayfalar, kampanya dönemlerinde üyelerinin atmış oldukları yoğun postlarla, kampanyayı kaçırmanızı imkansız hale getiriyor.

Aşağıda, bir hava yolu şirketinin kampanyasına ait görseli görebilirsiniz. Siz eğer 15 Eylül’de, Mart tatilinizin biletini almış olsaydınız 22 Eylül’de, bir gün boyunca sürecek olan sepette ekstra %50 indirim fırsatını kaçırmış olacaktınız. Yani bileti erken değil en uygun zamanda almaya bakın.



Sadece bir-iki havayolu şirketinin fiyatlarını takip etmeyin. Bunun yerine Skyscanner gibi yaklaşık 600 havayolu firmasından anlık veri çeken platformları takip edin. Kendinizi sadece Pegasus veya Türk Hava Yolları ile kısıtlayacak olursanız diğer firmaların daha uygun olan biletlerini kaçırabilirsiniz. Skyscanner platformunu takip ederken bilet alarmı kurabilirsiniz. Bu sayede baktığınız bilet ucuzladığında sizi mail yoluyla bilgilendireceklerdir.
Aşağıda örnek olayı görebilirsiniz. Skyscanner üzerinden kurduğum bilet alarmı sayesinde fiyatı düşen bilet hakkında bilgilendirildim ve bu sayede biletimi daha ucuza alabildim.





Popüler Yayınlar