Popüler Seyahat Uygulamaları



Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden itibaren hayatımızın her alanına etki etmekte ve işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Tüm alanda hayatımızı kolaylaştıran akıllı telefonlara gezilerimizde de ihtiyaç duyuyor ve gezilerimizi bu akıllı telefonlar sayesinde kolaylaştırıyoruz. Kimi zaman otel arıyor kimi zaman yabancı dil çevirisini kullanarak karşımızdaki insanlarla iletişim kurmaya çalışıyor kimi zamansa taksi çağırıyoruz.
İşte ben de bu ihtiyacınızı bilerek sizler için bir yazı kaleme aldım ve seyahatlerinizde kullanabileceğiniz birkaç akıllı telefon uygulamasını sizlere ayrıntılı bir şekilde yazdım.







Booking
Booking, konaklamak için otel, daire veya hostel bakabileceğiniz ve rezervasyon yapabileceğiniz bir platformdur. Dünya genelinde 1 milyondan fazla konaklayabileceğiniz seçenek sunan Booking, kendi alanının amiral gemisidir. Seyahatleriniz olmazsa olmaz uygulamalarından biridir.
Booking'de bir rezervasyon yaparken kredi kartsız/ön ödemesiz veya ücretsiz iptal filtreleri olduğu için rezervasyonlarınızda esnek olabilirsiniz. 
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.




Skyscanner
Skyscanner, tıpkı Booking gibi kendi alanının amiral gemisidir. 600'den fazla havayolu şirketinin verilerini tarayarak size en uygun fiyat seçeneğini sunar. Seyahate çıkacağınız günleri ve gideceğiniz yeri seçtikten sonra karşınıza alternatifli fiyatlar çıkıyor ve size en uygun olanını bu seçenekler arasından seçebiliyorsunuz. Fakat ucuz uçak bileti için yalnızca bu platforma bağlı kalmamak lazım.
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.




TripAdvisor
TripAdvisor, seyahat edeceğiniz bölgedeki popüler turistik yerleri, restoran, cafe ve gece kulüplerini ve bu yerlerle ilgili yorumları size sunan bir uygulamadır. Seyahatinizle ilgili ayrıntılı plan yaparken mutlaka göz atmanız gereken bir uygulama.
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.


Triposo
Triposo da tıpkı TripAdvisor gibi seyahat edeceğiniz bölgedeki popüler yerleri gösteren bir uygulamadır.
Gideceğiniz bölgenin haritasını indirdikten sonra bu uygulamayı internete bağlı olmadan da kullanabilirsiniz. Haritada, gitmek istediğiniz turistik yerleri, restoranları, cafeleri ya da gece kulüplerini işaretleyebilir ve gezinizde yardım alabilirsiniz.
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.




Maps.Me
Maps.Me, seyahatiniz esnasında belki de size en çok yardımcı olacak bir uygulamadır. Gideceğiniz ülkenin haritasını indirdikten sonra bu haritayı kullanmak için bir internet hizmetine gerek duymadan kullanabileceğiniz bir harita uygulamasıdır. Uygulama üzerinde gitmek istediğiniz yerleri işaretleyebilir bu noktalara gitmek için navigasyonu kullanabilirsiniz. 
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.



Xe Currency
Xe Currency uygulaması ile para çevirmek için kafa karıştırıcı hesaplamalar yapmaktan kurtulabilirsiniz. Para birimlerini çeviren Xe Currency ile hesap hatası yapmaktan da kurtulabilirsiniz.
Android ve IOS sürümleri mevcuttur.



Popüler Yayınlar